Tilbake til hverdagen

Etter over 2 uker ferie hjemme i Finnmark, er jeg endelig tilbake i Trønderland. Sitter på jobb i skrivende stund å sliter med å holde meg våken. Men sånn blir det når man må opp før 5 for å rekke flyet fra Finnmark.

Jeg har da ikke sett sola eller no særlig dagslys på 2 uker, så da jeg våkna på flyet med sola rett i øynene, ble jeg så forfjamset(for et ord!) og irritert at gardina måtte trekkes ned. Mørketiden gjør noe med hodet altså.

Har i alle fall vært en fin ferie. Har jo jobbet så vanvittig mye før jul, så var veldig greit med litt fri. Var og veldig fint å få treffe folk jeg ikke har sett på lenge. Hadde for eksempel sleepover med en venninne som flytta fra trønderland rett etter sommeren. Vi hadde en del nytt å fortelle hverandre, så ble lite søvn den natta!

Dette er hunden min, Digo. Vi har sittet i hver vår stol store deler av ferien. Sovende. Mye soving når det er så mørkt ute hele tiden.

Nå sliter jeg med å finne på ting jeg kan skrive. Har planer om å skrive et innlegg om året som har gått, må bare samle tankene litt. Har vært et år med mye følelser for meg. Både stor glede og stor sorg. Men det vil jeg ikke tenke så mye på nå. Måtte gråte en skvett når rakettene ble skutt opp. Ble litt mye å tenke på året som var gått. Sær følelse. Men det tar jeg senere!

Godt nytt år forresten!

Nå må telefonen på lading. Passer egentlig bra, for jeg må jo tross alt gjøre jobben min. Flink jente.

Unyttig info: Jeg sølte youghurt på en stol i Tromsø i dag.

Takk og farvel!

Ferie med sir Elton John

Om 2 uker skal jeg for første gang på veldig lenge ta ferie. Jeg skal reise en annen plass en hjem til mamma og pappa. Skal til og med på en konsert mens jeg er der. Skal riktignok ikke reise lenger enn til Stavanger for å besøke storebror og familien, men likevel. Jeg skal ta en hel uke ferie. Velfortjent. Jeg har jobbet ræva av meg i det siste. Nå trenger jeg et par dager med fri. 
Skal som sagt på konsert mens jeg er der. Fikk billett i bursdagsgave fra mamma og pappa. Til Elton John. Sir Elton John. Ikke akkurat en konsert jeg ville valgt selv å dra på, men jeg har troa på at det blir fantastisk!

Han har jo skrevet musikk til Løvenes Konge, en film vi alle elsker. Håper på at han synger noen av de sangene iallefall.

I tillegg til å bare være der å nyte fridagene mine, blir det nok mye annet jeg gjør. Leke med bonus niesa og nevøen min for eksempel. Bake til de. Bare gøy. Men! Jeg skal og se meg godt rundt i byen. Jeg har nemlig vurdert lenge å flytte til vestlandet.  Merker veldig godt at jeg ikke har noen familie her i Trondheim, så det å dra ned dit ville vært greit for meg. Har jo mange venner her i Trondheim jeg gjerne vil være i nærheten av, men det er jo bare en liten flytur unna. Har jo ingenting annet som holder meg fast her. Men vi får se. Er ikke helt sikker på hvor villig jeg er til å starte helt på nytt enda en gang. Tviler på at livet mitt blir bedre av å prøve det for 5 gang. Vi får se! Skal se meg om først.

Nei. Ferie blir bra! Har fått beskjed fra de jeg bor med at jeg må slutte å jobbe så mye. Må ikke slite meg ut, men må jo det når jeg trenger penger. Også har jeg jo ikek så mye annet å drive med om dagen. Alle andre går på skole eller jobber jo også. 

Dette skeier atter en gang ut. Jeg trenger ferie! Må samle hodet mitt litt. Oppleve nye ting. Nå! Eller om 2 uker. 

Unyttig info: Den lilla pennen er fast i bankbrikken.

Takk og farvel!

Jeg gir for mye

Noe jeg alltid har vært "flink" på er å ta vare på de rundt meg. Om jeg ser noen som har det vondt, får jeg lyst til å spørre om det er noe jeg kan gjøre. Om vennene mine trenger noe, er jeg klar på sekundet. I bursdager er jeg den som sørger for at det finnes kake. Når jeg er hjemme hos mamma og pappa, hjelper jeg så mye jeg kan i huset. Jeg er tilstede så mye jeg kan. Men jeg får svi for det. Det har jeg alltid gjort. Jeg ble utnytta på barne- og ungdomsskolen fordi jeg var for snill og godtroende. Sånn har det alltid vært. Jeg lærer i alle fall aldri. Før nå. Jeg prøver veldig hardt å være mer ego på enkelte områder. Jeg har sluttet å låne bort penger til venner fordi noen aldri betaler tilbake. I år er siste året jeg baker kake til noen av vennene mine fordi jeg ikke får noe tilbake. I min bursdag bakte en av de jeg bor med en kake til meg fordi jeg var så skuffa når jeg skjønte at alle de jeg hadde bakt til, ikke ville gjøre det samme tilbake. 

Eneste bildene jeg er med på fra fest, er selfies. Hvorfor? Fordi jeg er alltid personen bak kameraet. 

Jeg er så ensom for tiden. Så lei meg og ensom. Har sagt til flere venner direkte at jeg trenger de. At jeg trenger å prate med de. Tenke på andre ting. Men jeg blir ikke prioritert. Det går ikke begge veier. I skrivende stund skulle jeg ønske jeg hadde en jeg kunne ringe til å bare fortelle at jeg har det helt forferdelig, men jeg føler ikke at jeg har det. Noen kommer sikkert til å bli såret eller forbannet for at jeg skriver sånne ting, men da må de kanskje ta en titt på seg selv å tenke hvorfor de føler seg truffet. 

Jeg prøver veldig hardt å være mer ego. Men det ligger ikke i min natur. Jeg har alltid vært snill mot folk. Det sitter ikke langt inne å være hyggelig for meg. Jeg trenger en klem.

Jeg gleder meg til den dagen jeg møter et menneske som sier "Jeg ser at du ikke har det bra, Alise. Fortell meg hva det er." for det har jeg ennå ikke opplevd. I det siste har jeg fått høre helt motsatte ting. At det virker som jeg har det så mye bedre med meg selv. At jeg virker lykkelig. Har mer troa på at jeg har blitt bedre til å skjule det. For andres del. Det er andre som sliter mer enn meg. Hvorfor skal jeg da gå rundt å sutre?

Jeg skal klare å bli mer ego. 2015 skal bli MITT år. Jeg skal tenke på meg selv, ikke alle rundt meg. Jeg skal kun bake kaker til meg selv. Skal reise bort på min egen bursdag så jeg slipper å bli skuffa atter en gang av en drittfeiring som gode venner ikke engang møter opp på. Jeg burde ha lært til nå. Men det er ikke for sent. Jeg har en eneste kake til jeg skal lage i år. Til en av de beste vennene mine. Men etter den er det slutt. Da skal jeg kun bruke tid på de som bruker tid på meg. De får kun en upersonlig vinflaske i gave. Ikke kake i tillegg til en helvetes kul gave som jeg har brukt tid og krefter på. Er så lei av å bruke tid på utakknemlige mennesker som ikke klarer å se hva jeg gjør for de.

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg piner meg selv med å skrive innlegg som dette. Men jeg må få det ut. Dessverre kommer det ut med tårer samtidig. Hele teksten er nok mega usammenhengende, men jeg vil ikke lese gjennom den igjen. Jeg bare måtte få det ut. Har lært at det å holde ting inne for lenge ikke er så bra. Det er jo hele grunnen til at jeg har en blogg. For å skrive om mine tanker. Nå skal tårene tørkes. 

Fuck this shit. 

Jeg ønsker meg forresten en klokke. I bursdagsgave. Eller julegave. Har ikke råd til å kjøpe sånt til meg selv. Pengene mine brukes på alle andre enn meg selv. Gi meg gave!

Unyttig info: Sokkene mine har striper.

Takk og farvel!
 

Eldre = pyse?

Jeg har i det siste tenkt over hvordan jeg var tidligere. Jeg var målbevisst. Jeg viste hva jeg ville gjøre med livet mitt. Og om det var noe jeg ville ha, jobbet jeg hardt for å få det. Fikk det som oftest til også. Var for eksempel suuuperforelska i en gutt i i 6.klasse. Han spilte gitar å var generelt drømmegutten. Jeg begynte selv å spille gitar for at han skulle legge merke til meg. Hva skjedde? Han ble kjæresten min. Varte ikke lenge, men jeg klarte i alle fall å kapre han. I en alder av 12-13 år.

Om jeg nå finner en gutt jeg synes er interessant, tør jeg så vidt å fortelle vennene mine om han. Ja, det er jo litt mer seriøst med sånt nå, men likevel.

Dette er en lekeedderkopp. Hvorfor? Fordi thats life.

Når drt gjaldt jobber var jeg og ganske bestemt. Begge de jobbene jeg har hatt i hjembygda mi har jeg og skaffet meg fordi jeg hadde så lyst å jobbe akkurat der. Jeg "maste" på sjefen helt til jeg fikk jobben. Nå tør jeg jo så vidt å levere en søknad uten å pisse i buksa. Ok, er ikke helt der da. Men du skjønner!

Jeg tror jeg har tenkt litt mye på ting i det siste. Kanskje litt for mye. Har innimellom sånne perioder. Det medfører dårlig søvn, vondt overalt og mørke i hodet. Så da må jeg få det ut! Bloggen er fin å ha da. Bloggen er min venn. Jeg er fult klar over at det jeg skriver ikke alltid gir mening for andre, det gir ikke alltid mening for meg heller. Men jeg liker det sånn.

Ser at det er noen som trykker seg inn her hver dag. Det er gøy! Går jo en stund mellom hver gang jeg sender ut livstegn her, så at noen faktisk trykker seg inn her, gjør meg glad. Hurra!

Unyttig info: Jeg ser ingen rumpesprekk akkurat nå.

Takk og farvell!

Så sant
Så veldig sant.

 

92 år

I går ville min bestemor blitt 92 år. Det vil og si at det nå er 2 år siden jeg så bestemor for siste gang. Det går nesten ikke en dag uten at jeg tenker på henne. Hele 2012 ble et drittår for meg. Bestemor ble syk og døde. Å i tillegg var begravelsen på bursdagen min. Det gjorde ikke akkurat ting bedre å bli vekka den dagen med et "gratulerer med dagen, nå må du gjøre deg klar til begravelsen." Men. Det er 2 år siden. Det blir ikke lettere å takle at hun er borte. Jeg har ikke vært på vestlandet etter det. Vanligvis reiser jeg ned hvert år. Men jeg har ikke klart å dra ned ennå. Det blir for tungt.

Hadde tenkt å tenne lys i går, men jeg klarte å holde meg opptatt med andre ting. Var helt ødelagt i går. Klarte ikke engang være sosial med de jeg bor med. Var på rommet mitt hele dagen i går. Eneste bra tingen som kom ut av gårsdagen, er at rommet mitt er rent og ryddig nå. 

Det er tungt. Det er veldig tungt å ikke ha noen besteforeldre igjen. Jeg var overbevist om at de kom til å være tilstede for alltid. Det er så vakkert på vestlandet! Jeg elsker det. Bildet ble tatt på en båttur jeg dro på med tante, onkel, pappa, mammas tyske fetter og hans kone. Fin tur! 2 år siden. Ganske nøyaktig.

Det er ikke lett å si høyt at man er lei seg. Men jeg tror det er sunt av og til. Tror jeg må prøve det oftere. Gjør vondere å prøve å holde det skjult at jeg er trist. Lettere å skrive om det faktisk. Så da blir det sånn!

Hvil i fred kjære bestemor. Jeg savner deg.

 

Takk og farvell.

 

#bestemor #begravelse #trist #savn #kjærlighet #vestlandet 

Blank

Jeg har for mye som skjer oppi hodet mitt for tiden. Tenkte å skrive et innlegg om diverse, men jeg kom meg ikke videre etter første setninga. Nå skriver jeg bare for å vise at jeg lever. Og at bloggen min fortsatt lever.

Det er veldig mye jobb for tiden. Jobber mer eller mindre hver dag. Neste uke skal jeg ha et par dager fri etter operasjonen på mandag. Men jeg aner ikke hvor mange dager jeg tar fri. Krysser fingrene for at jeg ikke har vondt i så veldig mange dager etterpå. Håper vel egentlig på at jeg ikke har vondt i det hele tatt, meen jeg prøver hardt å være realistisk.

Nå må jeg lage middag. Stemmer liksom ikke helt i hodet mitt at jeg skal lage middag klokka 2 allerede. Middagstid  er etter 4, men da er jeg allerede på jobb. Slitsomt.

Ja, jeg klager på randome ting. Men jeg har da ikkeno annet å skrive om! Jeg tror jeg må være mer sosial.

Vi hadde forresten fest her i helga. Kan kanskje skrive mer om den senere. Kjøleskapet roper på meg.

Dette er multebær. Fra sommeren. Jepp.

Unyttig info: Tærne er kalde!

Takk og farvell!

 

#operasjon #stress #smerte #fest #multebær

Kakebake-bakekake

I går var det morsdag. Da måtte jeg bake kake.

Den ble god.
Har akkurat våkna etter en powernap. Måtte stå opp tidlig for å ta en unødvendig tur ned til sykehuset. Nå må jeg dusje.
Jeg er så trøtt!

Unyttig info: Har bare 1 sesong igjen av Criminal minds.

Takk og farvell!


#kake #sjokolade #diy #trøtting

Banankake

Jeg liker ikke banan. Likevel velger jeg å kjøpe bananer av og til i håp om at jeg skal lære meg å like det. Nå har jeg gått fra å hate det til å egentlig ikke like det så veldig godt. Jeg ender som oftest opp med å kjøpe bananer som blir gjennombrune og ubrukelige. Denne gangen hadde jeg en plan! Har hatt et par bananer liggende i et par dager for mye (så klart), men nå skulle de bli brukt fornuftig! Banankake er noe jeg har tenkt en stund på å prøve og lage. Bare for å teste om jeg liker det. >HER< finner du oppskrifta jeg brukte.Den ser jo god ut, ja? Var ekstra fornøyd med at den ble saftig som fy inni og sprø og god utenpå. Oppskrifta var superenkel og den holdt i alle fall det den lovet. Saftig kake. Jeg brukte bare 100 g sjokolade, men jeg hadde såpass store biter at det egentlig ville vært for mye med 200 g.

Nå skal jeg være ærlig å si at jeg faktisk ikke synes den var så veldig god selv. Men det er bare på grunn av banansmaken. Jeg spiste 2 stykker av den da! Kunne spist mer, men jeg tok den ut av ovnen halv 1 om natta.. Litt sent å lage kake da! Men må man, så må man. Har utsatt det så mange dager nå, så i dag måtte det gjøres. Ene roomien min ble tvangsforet med kake, å hun likte den. Hun lovte meg i alle fall at hun skal spise mer av den i morgen! Må jo være et godt tegn.

Nå er jeg trøtt. Ser at det blir litt mye random babling når jeg skriver i halvsøvne, så det burde jeg kanskje slutte å gjøre.. Kanskje. Vi får se. Er jo bare på natta jeg har nytt å fortelle. Dagene går til jobb. Og serietitting. Har sett nesten to og en halv sesong av Criminal Minds på litt over 1 uke. Syke menneske! Men sånn går det når man ikke har et liv. Tror jeg skal prøve å få noen med meg til byen på lørdag når jeg endelig har fri. Blir du med? JA! Si ifra om du blir med. Da er du kul.

Unyttig info: Piller hjelper ikke nå.

Takk og farvell!

 

#banankake #kake #diy #nam #foodporn #sentpånatta #sjokolade #sånngårnodagan

Vannlekkasje kan bli lykke

Vel. Skjer egentlig ganske lite i livet mitt for tiden. Har jobbet mer eller mindre hver dag etter at jeg kom til Trondheim etter juleferien. De dagene jeg har hatt fri har gått til en bursdagsfeiring, kinokos og litt shopping. Lite spennende altså. Jobb, jobb, jobb. Blir penger av sånt! Å penger trenger jeg..

Dagen i dag har jeg egentlig gruet meg til en stund. I over 1 måned ca. Hvorfor? Vel. Hadde time hos en oralkirurg i dag. Visdomstann som skal opereres ut. Hurra! Jeg haater jo tannleger mer enn det som er normalt. Gråt jo en skvett sist jeg var der. Så har vært passelig nervøs for denne dagen! Operering gjør det liksom ikke bedre. MEN! Litt over 8 tiden i morges, ringte mobilen min. Det var fra tannlegekontoret jeg skulle til. De hadde vist hatt en vannlekkasje i dag, så jeg trengte altså ikke å komme i dag! Vet ikke helt hvor glad jeg er for det da. Ja, jeg slapp å operere i dag. Meen jeg må nå vente på å få ny time og må grue meg enda mer. Plus at jeg hadde tatt meg fri i dag og i morgen, så det var jo bortkasta. Skal ikke være lett!

Tenkte jeg bare måtte oppdatere litt her når det endelig skjer noe i livet mitt. Har virkelig ikke vært sosial de siste ukene. Har nesten ikek snakket med noen av vennene mine, siden jeg har vært på jobb hver dag. På lørdag ble jeg for eksempel invitert på 3 fester, men jeg endte opp med å sitte hjemme å se på film med ene roomien min. Og drikke rødvin. Lite kult å dra ut etter jobb på en lørdag når man har jobb søndagen og.Random bilde fra glade sommerdager. Har heller ikke brukt kameraet mitt etter jula! Er faktisk litt usikker på hvor det ligger akkurat nå. Kanskje jeg må ta meg en tur ut å ta litt bilder i morgen. Må jo bruke fridagen på noe fornuftig! Har store planer om å rydde og vaske rommet, så kanskje jeg skal ta bildet av det å vise frem? Er jo så fint her!

Trives forresten grisebra i leiligheten nå. Bor jo med 3 andre jenter. De er så trivelige! Og pratsome. Var på vei på rommet for å legge meg rundt 1. Kom meg ikke inn dit før i 3 tiden. Koser meg her! Hurra for det! Skal vist snart ha en innflyttningsfest også! Det tror jeg blir ekstra gøy!

Nå tror jeg at jeg faktisk må prøve å sove. Snart.

Unyttig info: Vannet i flaska er lunkent.

Takk og farvell!

 

#tannlege #tannlegeskrekk #redd #vannlekkasje #vann #sommer #glede #hybelliv

Lefseferie

Først må jeg vel ønske deg et godt nytt år!:) håper 2014 blir enda bedre enn 13.

Så! Jeg er fortsatt hjemme hos mamma og pappa. Drar tilbake på tirsdag. Deilig med fri et par dager til. Jeg benytter dagene hjemme til å slappe av oog hjelpe mamma litt rundt i huset. I går lagde vi for eksempel lefser! Ja, det er noe man vanligvis gjør før jul. Men vi har vist spist så mye lefser i jula, at vi nesten var tom. Derfor bakte vi mer.

De er såå gode! Husker ikke helt hva man kaller denne typen annet enn tjukklefser. Godt er det uansett.

Nå er det vel kanskje på tide å stå opp. Skulle gjerne lagt i senga hele dagen, men burde stå opp å gjøre fornuftige ting.

Skal prøve å få skrevet innlegg om krøllegreia jeg har prøvd innen et par dager. Lover ingenting! Har jo nesten ikke brukt pcen min mens jeg er her hjemme, så får vel ikke skrevet før jeg kommer til trøndelag igjen. Vi får se.

I morgen skal jeg muligens en tur på hytta. Bare så det var sagt. Om jeg ikke finner det jeg trenger her hjemme, må jeg dit. Jepp.

Unyttig info: Er forkjøla og tett i nesa. Igjen.

Takk og farvell!


#lefse #diy #husarbeid #mamma #hjemme #ferie #fri #hjemmekos #hjemme #sånngårnodagan

Feriesyk

Nå som jeg har ferie, er jeg så klart syk. Har brygget på en forkjølelse en stund nå, men har ikke slått helt ut før jeg kom hjem å slappet av. På julaften slo drt helt til. Så nå er jeg superslapp, myser som en gal oog produserer mer snørr en nødvendig. Hurra! Ikke får jeg sove alle timene jeg trenger heller. Sovner sent å våkner supertidlig. Hvorfor? Fordi jeg er så tett i nesa at jeg sliter med å puste normalt. Ukult.

Se på lua mi! De av dere som er venn med meg på facebook, kjenner kanskje igjen lua? Fikk den i alle fall av bror+familie i julegave! Kuleste lua ever! Jeg digger den.
Er veldig dårlig på å ta bilder for tiden. Tenkte å for eksempel ta bilder da jeg laga havrekjeks, men glemte meg bort. Kan lage de å legge ut oppskrift en annen dag! De er jo så goooode! Kunne nesten spist meg mett på de. Laga nøyaktig 100 av de her hjemme. Nam.

Unyttig info: Det klør på rumpa mi.

Takk og farvell!

Siden mer eller mindre hele familien skal ut på fest i dag, kan jeg kanskje prøve å legge ut vintetbildene jeg tok for et par uker siden. Skal prøve. Kanskje jeg bare ender opp med å sove. Vi får se.


#ferie #syk #forkjøla #elg #lue #gave #kul #rumpe #atsjo #sånngårnodagan

Juleferie

Nå har jeg endelig tatt juleferie! Kom hjem til mamma og pappa i går ettermiddag. Koser meg!

Denne gjengen møtte med på vei ut av flyplassen. Søtt! Står en rein det året rundt, men nå har nissen og tatt turen innom. Med et juletre. Synes det er koselig jeg.
Er forresten ekstra fornøyd med at det er snø her! Hvit jul er en del av tradisjonen.

Dette ble litt random. Men er på vei for å sove nå! Kult.

Unyttig info: Har ikke rørt pcen min i dag.

Takk og farvell!

Utsikt og våte ben

Kan ikke klage på soloppgangen i dag.

Vakkert! Er slitsomt å måtte stå opp tidlig når det er mørkt, men er virkelig "værdde" som trønderne sier når man har denne utsikta. Skyene ble gule en stund etterpå, men det rakk jeg ikke ta bilde av. Gjør jo fornuftige ting på jobb.

Er forresten ganske vått ute i dag. Rakk å komme 2 meter bort fra ytterdøra så var jeg våt på bena. Fint at utelyset ikke lyser opp hele innkjørselen. Da jeg endelig kom fram til jobben, var jeg våt opp til anklene. Møkkavær. Men utsikta gjorde det bedre!

Unyttig info: Jeg kan nesten gå ned i spagaten.

Heter det å gå ned i spagaten? Sikkert. Du skjønner vel hva jeg mener. Bena mine kan dra langt fra hverandre. Sånt finner man ut når det er glatt ute.

Takk og farvell!

#utsikt #vakkert #nofilter #spagat #vinter #vått

Snø

Snø i Trondheim. Masse snø! Skjer egentlig ikke så mye annet akkurat nå. Jobber masse å ser på snøen. Tar juleferie om under 2 uker så da blir det kanskje litt nye bilder og nye ting som skjer i livet mitt. Orker ikke å google masse bilder bare for å holde bloggen i gang. Liker å bruke mine egne bilder! Det er best.

Dette var utsikta mi i går på jobb. Ser vanligvis maasse hus, men snøen var litt tett. Sånt som skjer!

Unyttig info: Jeg har plaster på skulderen.

Takk og farvell!

#snø #vinter #kos #jobb #arbeidsliv #voksen #flinkjente #sånngårnodagan

Pining på høyt nivå

Dagen i dag har vært rar. Sto tidlig opp for å dra til tannlegen for å bore i dag. Har aldri vært glad i å dra til tannlegen, men jeg klarer det. Var jo så klart nervøs i dag og. Var så sikker på at jeg skulle komme forsent at jeg nesten løp siste stykket. Kom 10 min for tidlig. Flink jente. I alle fall. Kom inn på kontoret å satte meg i den teite stolen. Hilser pent på tannpleieren som er der å forteller hele navnet mitt. Hva hun sier? "Ja, Alise. Trekking av visdomstann i dag, ja?". Min reaksjon: "HÆÆ?? Neineinei! Har jo bare et hull jeg skal bore! Sant? Bare bore!". Det viste seg da at hullet jeg trodde jeg skulle bore, var på visdomstanna mi. Tannlegen kom å forklarte at det ville være bedre om jeg bare trakk den nå, for den måtte ut på et tidspunkt. Hvorfor den må ut? Vel. Visdomstanna som er nede på den siden, ligger vannrett. Så den må ut også. Jepp! Sjokkbeskjed for en skremt, trøtt jente. Det endte jo med at jeg faktisk trakk den tanna, selv om jeg var på gråten av frykt. Hadde jo ingen med meg som kunne holde meg i hånda å si at alt går bra. MEN! Det gikk så sinsykt bra! Jeg ble faktisk sjokkert selv. Fra de starta "røskinga" av tanna, tok det 2 min før den var ute å jeg måtte tygge på en bomullsting. Så jo riktignok ut som en hamster etterpå. Hoven. Fin.
Vakkert bilde. Passelig misfornøyd. Men du ser hvor hoven jeg er? Ser jo ut som at jeg har putta no i kinnet, men det har jeg ikke. Ser litt ut som at jeg blåser opp kinnet, men nei. Nå har jeg i alle fall vondt. Burde jo egentlig holdt senga i dag, men jeg hadde avtalt med roomiene mine at vi skulle ta turen til IKEA, så da gjorde jeg det. Lurt. Nå skal jeg sove.

Jeg har forresten henta krøllegreia fra OBH Nordica, men har ikke hatt tid til å teste den. Tenkte jeg skulle prøve i morgen! Også skal jeg fortelle min ærlige mening om Noisyen jeg har smakt. Spennende!

Unyttig info: Jeg svelger blod.

Takk og farvell!

 

#tannlege #skrekk #redd #vondt #smerte #trekk #au

Kakebakekake

Baks en kake i helga! Eller. Bakte kaka på fredag å spiste den på lørdag i en venninne sin bursdag. Ble en helt fantastisk oreokake! Elsker oreokake! Ble riktignok slått ned i støvlene av kjæresten til en annen venninne som kom med Verdens beste. Gutter ass!

Her er det ene gode bildet jeg tok av kaka mi!

Nam! Ble ikke så mye andre bilder fra helga. Var så opptatt med å kose meg og snakke om vinden som nesten ødela kvelden. Gøy!

Unyttig info: Jeg klarte å få en kommentar om fiksing av kjøleskapet til å handle om sex. Gluping.

Takk og farvell!


#kake #diy #fest #oreokake #verdensbeste #godevenner

Fredagsvin

I går ble det klart for mine roomier at jeg egentlig ikke liker rødvin. Jeg endte opp med å drikke et glass. Også drakk jeg to glass i dag. Måtte nesten bite i meg mine egne ord. Jeg liker jo rødvin! Er ikke favoritten, men det funker.

Denne drakk jeg av i dag.

Unyttig info: Jeg har bakt kake.

Takk og farvell!

#rødvin #fredag #kos

Noisy Winter

Nei, jeg skal ikke skrive om en bråkete vinter akkurat nå. Jeg skal fortelle litt om den nye juicebrusen fra Noisy! Har smakt noen av de andre smakene før, å de falt vel greit i smak. Helt ok. Men nå får jeg teste nye Noisy Winter fra Likenshare. Noisy Winter er en drikk laget av 62% juice og 38% kullsyreholdig vann. Denne har en smak av drue, eple og bringebær. Høres det godt ut? Jepp! Derfor skal DU også få lov å teste ut denne! Gå inn på linken >HER< for å få en sms-kupong som da gjør at du kan betale 10 kroner for en Noisy på nærmeste Narvesen kiosk! Hurra! Så trykk på linken, skriv inn ditt mobilnummer, gå til nærmeste Narvesen med en 10er og smsen. Smak da på Noisyen du har tatt med, å fortell meg hva du synes! Skal hente min i morgen sånn at jeg får smakt den da. Så skal jeg fortelle hva jeg synes!Ser den ikke god ut? NAM! Gleder meg i alle fall til å smake!

Tror koden forresten varer til ca 13. desember. Om jeg har forstått det riktig. Men lurt å gjøre det allerede i morgen så du er sikra at du får den! Hurra for det!

Unyttig info: Er sulten.

Takk og farvell!

 

#noisywinter #noisy #tine #likenshare #dele #rabattkode #narvesen

Ambassadør!

Hurra! Nå som jeg endelig har fått ting på plass, får jeg enda en god nyhet! Jeg er faktisk valgt ut som 1 av 150 amassadører for Magic Style Brush fra OBH Nordica som jeg skrev om >HER< tidligere! Hurra for det! Gleder meg veldig til å teste den ut nå! Håper den funker fint på håret mitt da. Har valgt å teste den for halvlangt hår. Har vel egentlig langt, men jeg tipper det skal gå bra med den for halvlangt. Jepp! Dette blir bra!

Unyttig info: Har akkurat spist pizza.

Takk og farvell!

 

#obhnordica #magic #likenshare #detteblirbra

Chili

Hils på min nye samboer. Chili! Vet egentlig ikke hvordan navnet skrives. Så krysser fingrene for at det er som krydderet.
Chili bråker litt. Han får "tulltak" innimellom. Da bråker han ekstra mye. Litt irriterende om natta når jeg skal prøve å sove. Han holder til i stua som oftest.
Her er han:

Jepp. Han er en skilpadde. Er forresten ikke 100% sikker på at det er en gutt... Høres ikke chili ut som en gutte-skilpadde? Jeg vet ikke. Har faktisk ikke møtt eieren ennå, hun møter jeg kanskje på tirsdag krysser fingrene.

Unyttig info: Er klam på bena.

Takk og farvell!


#skilpadde #dyr #samboer #sånngårnodagan

Nyinnflytta!

Vel. Det har blitt lite bloggings i det siste. Det er jo fordi jeg har flytta! Brukte helga på jobb og pakking så flytta jeg over alle tingene mine på mandag. En spennende greie det altså! Brukte et par timer på IKEA for å finne alt jeg skulle ha. Hadde heldigvis med meg moralsk støtte sånn at jeg slapp å rote meg bort. Glemte først å kjøpe ben til min nye seng, så måtte løpe inn igjen på egenhånd mens jeg lot min venninne stå ute med alle de store tingene. Jeg endte jo så klart med å løpe helt opp å surre der. Gluping! Men fant fram til slutt. Så kom en annen venninne med en bil hun hadde lånt for anledningen. Såå kjørte vi til min gamle hybel, henta alle tingene der å kjørte til min nye, fine leilighet. Tok et par(7) timer å skru opp alle tingene, men fyttigrisen så bra det ble! Har ingen bilder akkurat nå, for jeg er ikke helt ferdig her inne. Har konkludert med at jeg ikke skal vise det før jeg faktisk er helt ferdig utpakka å har kjøpt inn alt jeg skal ha. Må for eksempel kjøpe nye gardiner nå. Å fargekoden er vist hvit og lilla her. Var egentlig ikke planlagt, men det ble faktisk ganske fint.Sånn ser jeg ut akkurat nå. Ligger i senga med sovemaska mi på hodeputa. Ja, den er og lilla.

Jeg koser meg forresten i leiligheta. Bor jo sammen med 3 andre jenter og en skilpadde. Det er kos! Det er så stille og rolig her at jeg nesten lurer på om jeg av og til er døv. Men jeg nyter det! Nyter de små tingene her nå. For eksempel det å lage middag å faktisk kunne sitte med et kjøkkenbord å spise normalt. Ikke sitte i senga å glo på tven mens jeg spiser. Også er det jo faktisk ganske bra at de vasker opp etter seg selv. Oog jeg ble invitert hjem til hun som akkurat har flytta ut herfra (søsta til en av de som fortsatt bor her), for de andre ble invitert å da var det vist naturlig at jeg og ble det. Kjempekoselig!
Fant og ut i dag at vi har et epletre i hagen! Satt i stua å chilla for meg selv å la merke til et rart tre utfor vinduet. Hvorfor det var rart? Det hang jo mange små, grønn/gule klumper på treet. Epletre! Har vistnok litt rips og bringebær i hagen og, så gleder meg til sommeren. Da skal jeg prøve å bake eplekake. Tror jeg og skal invitere husvertene på eplekake. Om jeg får lov å plukke fra treet så klart!

Nå er det sovings her i huset. Hørte at de akkurat skrudde av lysene ute i resten av huset, så det er vel et tegn på at de og skal sove litt.

Gleder meg til jula. Savner mammaen og pappaen min. Bare så det var sagt.

Unyttig info: Er jævla kald på tærne.

Takk og farvell!

 

#flytting #nyttrom #nyttliv #blankeark #stillhet #nytelse #hæ #hodepute #sovemaske #epletre #epleslang #hageliv #glede #natta #sånngårnodagan

Jeg flytter!!

Endelig er det offesielt! Jeg flytter! Sa ja til leiligheten for 2 uker siden, men skrev ikke kontrakt før i dag. Så er vel egentlig ikke så mange som vet det ennå. Men nå er det i boks! Fra mandag flytter jeg inn med 3 jenter og en skilpadde i en stor leilighet her i Trondheim! Hurra!

Har hatt det ganske ugreit her jeg bor de siste månedene, så det at jeg endelig skal flytte, er ubeskrivelig deilig. De jentene jeg skal bo med virker supergreie. Oog de er eldre enn meg! 2 av de i allefall. Også liker de bakverk. Oog det er et stort kjøkken der. Så nå kan jeg endelig lage mat som krever litt plass! Jeg gleder meg. Skal bruke helga på å jobbe og pakke sånn at jeg er helt klar til å flytte alt på mandag. Jeg sier det igjen. Jeg gleder meg!

Skal prøve å ikke snakke for mye om flyttinga mi fremover. Har snakka en del om det til et par utvalgte, men jeg føler at de kanskje allerede har fått nok. Haha! Stopp nå.

Unyttig info: Jeg spiste dårlig kylling i dag. Nei, magen min likte det ikke...

Takk og farvell!

#flytting #flyttefot #glede #trivsel #glad #detblirbedre #kylling #dårlig #ukult #sånngårnodagan

Helgekos

I går spiste jeg tørka elgkjøtt. Tørkakjøtt er undervurderte greier! Det beste er så klart det pappa har fiksa selv. Nam!

Ser det godt ut? Spise hele biten alene jeg. Prøvde å dele med ene roomien min, men hun turte ikke smake når jeg sa det ar elghjerte. Jepps.

I dag ble jeg dratt med på butikken. Der var jeg pent nødt til å kjøpe en kvikk lunsj. Beste sjokoladen!

Dette ble veldig random. Men jeg fikk litt lyst til å skrive et eller annet. Derfor kjøtt og sjokolade!

Det at klokka måtte stilles i natt, forvirrer meg passelig mye. Ble så fort mørkt ute! Føles litt som at klokka er rundt 12 nå. Men den er jo bare halv 7! Slitsomt. Heldigvis starter jeg sent på jobb i morgen!

Unyttig info: Jeg har aloe vera på nattbordet.

Takk og farvell!


#tørkakjøtt #kjøtt #diy #hjemmelaga #sjokolade #kvikklunsj #søndag #lørdag #helg #klokka #sånngårnodagan

Musli

Det står en pakke med musli på kjøkkenbenken. Jeg sitter nå på kjøkkenet. Derfor musli. Burde vært en fancy u der, men jeg skal forte meg å skrive før pizzaen min blir ferdig så jeg tar meg ikke tid til å lete etter den u'en. ûü? Der.

I går starta dagen min hos tannlegen. Jeg skalv fra jeg sto opp fordi jeg var så nervøs. Ene roomien min fortalte meg senere at hun ble så nervøs på mine vegne at hun skalv litt på bussen på vei til jobb også. Søtt. Gleder meg at folk tenker på meg når jeg har det dårlig. Men ja! Jeg var hos tannlegen. Jeg var jo ikke klar over hva jeg hadde bestilt time til. Om jeg skulle trekke eller bare sjekke. Så jeg var forberedt på å gå derfra med en tann mindre. Minst. Men det gikk bra! Jeg har vist bare no betennelse i tannkjøttet som jeg skal fortsette å behandle selv. Visdomstanna mi vokser vist opp helt rett, så foreløbi ser det ikke ut til at jeg må trekke den. Flaks!
MEN!
Mens jeg var der, sjekka hun jo resten av tenna mine. Hva hun fant? 1 hull og 1 dårlig fylling. Hva det betyr? Det betyr at jeg skal tilbake til tannlegen om 2 uker for å borre 1 eller 2 hull. Hurra for det. 2 uker på  å grue meg enda mer. Ekstra kipern er jo det at jeg må betale grisemye for det. Betalte 700 for timen jeg var på. Regner med at jeg sikkert må betale rundt 2000 for borring med bedøvelse å hele pakka. Ugreit å måtte betale det akkurat nå når jeg har så mange andre utgifter. Skal egentlig betale ned lånet mitt neste måned, men det må pent utsettes! Må bli sånn når jeg plutselig må betale 6000+ på uventa ting.Fine, uventa ting riktignok. Så går greit!


(henta fra google)
Hadde ikke klaga om jeg hadde hatt et tre som dette som jeg kunne plukke fritt fra. Hadde passa meg perfekt akkurat nå! Penger er slitsomt.

Rakk forresten ikke skrive ferdig før pizzaen ble ferdig. Så nå har jeg faktisk spist allerede. GOD pizza! Nesten helt hjemmelaga til og med.

Kan vel og nevne at utfordringsgreia har stoppa litt opp. Sitter veldig fast nå. Også har de andre jeg utfordrer med, gitt opp. Teitinger! Men jeg tror jeg og gir opp. Tar kanskje noen av punktene som er litt morsom. Kanskje. Liker egentlig best å bare skrive om det jeg selv vil. Er jo derfor jeg faktisk har skrevet blogg i alle disse årene.

Rar avslutning.

Unyttig info: Har en roomie på siden av meg.

Takk og farvell!

 

#tannlege #penger #pengetre #pizza #lørdag #mat #roomie #hybelliv #musli

Magic style brush - Likenshare

Jeg har jo skrevet om Likenshare før. Genial greie som lar oss vanlige mennesker få prøve ting for å fortelle hva vi synes om det. Jeg personlig har bare prøvd litt forskjellig godteri og frokostblanding. Men har jeg lyst å prøve noe som varer litt lenger! Nå vil jeg prøve denne greia!

Hallo. Noe som har ordet magisk i seg, må jo bare være bra! Jeg som har så tykt, tungt og tørt hår trenger ting som kan gjøre det lettere for meg å style det. Også er jeg jo evig kløn når det kommer til elektriske og varme ting. Så når jeg skal prøve å krølle, slette eller bølge håret mitt, brenner jeg meg ALLTID. Noen som kjenner seg igjen? Denne greia ser i alle fall ut til å være en brannsikker greie. Kan i alle fall muligens holde litt på den før jeg føler at fingrene skal falle av.
Håret mitt er heller ikke så veldig spennende når ejg ikke gjør noe med det. Det bare henger der mer eller mindre rett ned, å det er kjedelig. Jeg liker når det er litt som skjer på toppen av hodet! Litt krøller eller i alle fall litt antydning til fall av no slag. Å det kan jeg få med denne! Jeg vil i alle fall teste den. Tror den kan trives sammen med meg altså.

Beklager om jeg nå legger videoen ut 2 ganger. Men sånn får det bare være! Da får du se den 2 ganger for å bli ekstra overbevist! Lurt? Jepp.

Takk og farvell!

 

#obhnordica #magicstylebrush #likenshare #jegvilteste #hår #style #hode #rothau #sånngårnodagan

Nytt design!

Jepp. Jeg fiksa nytt design. Eller. Det vil si at jeg fant et fint gratisdesign som >denne< jenta har laga. Så har vel strengt tatt bare kopiert inn tekst. Er jo noob når det kommer til sånne ting. Er megaglad for at jeg fant et design som ikke krever  header, for sånt må jeg ha noen andre til å fikse for meg. Nå må jeg bare prøve å finne ut hvordan i svarte jeg skifter profilbilde. Kan ta tid! Men jeg skal prøve veldig hardt uten å ødelegge designet.. Skal ikek være lett!

Orker ikke fikse bilde av designet i innlegget. Aldri skjønt de som gjør sånt. Du klarer da å se selv hvordan designet er, sant? Det er min mening altså. For all del, folk skal få gjøre som de vil altså!


Dette er multebær. Fra Laksefjordvidda i Finnmark. Tatt i sommer så fort pappa kom hjem etter tur.

Nå skal jeg ligge i senga å slappe av litt. Så skal jeg prøve å være fornuftig jente. Må jo rydde og pakke ned hybelen min snart! Målet er å være 100% ute herfra før 20. november. Sånn ca. Det skal jeg klare! Selv om jeg er en latsekk til tider. Jeg skal være flink nå.

Unyttig info: Jeg holder på å tisse på meg.

Takk og farvell!

 

#design #gratisdesign #tonjemt #fint #multebær #bær #mat #finnmark #viddasgull #nam #fornuftig #flytte #stress #sånngårnodagan

Tannlegeskrekk

Er det en ting i livet jeg hater, er det tannleger. Jeg har brukt en god del tid hos tannleger gjennom årene for å få fine tenner. Tannregulering krever jo sin tid. Men skrekken er ikke kurert ennå! Så nå som jeg har klart å bestille en time til en tannlege for å finne ut hvorfor jeg har vondt, er jeg ganske stolt av meg selv. Også svetter jeg i henda fordi jeg var så nervøs. Jepp! Så fredag er dagen for tannlegetime! Er så nervøs at jeg kommer til å tisse på meg. Jeg hater virkelig tannleger! Får angst av det! Har ikke vært hos tannlegen på litt for lenge heller, så hvem vet hva de finner i munnen min.. Nå har jeg jo vondt i visdomstanna mi, så er forberedt på å måtte fjerne den. Akkurat det skal gå heelt greit så lenge jeg har noen som kan holde meg i hånda. Eller i alle fall bare være der. Måtte ringe til mamma å si at hun pent måtte komme til Trondheim for å holde meg i hånda om jeg måtte trekke tann. Selv om hun sikkert er mer nervøs enn meg. Men hun har holdt meg i hånda alle de andre gangene jeg har trekt tenner! Har jo tross alt trekt 10 (!!!!!) tenner tidligere. Var ikke lett for meg å skaffe regulering altså. Krevde litt mye av meg. Men jeg er fornøyd!
Prøver veldig hardt å skrive sammenhengende nå. Men er ikke lett. Jeg tenker bare på at jeg har snakka med 3 forskjellige tannlegekontor i dag og at jeg faktisk skal dra til et på fredag. Blir mildt sagt litt stressa av det. Også er jeg sulten. For jeg har ikke spist frokost i tilfelle jeg fikk time i dag. Jeg er nervøs. Usj.

Skal forresten kjøpe inn nødvendige ting i dag! Skal annonsere hva som skjer så fort det er 100% sikkert. Er vel 99% sikkert nå, så venter bare på en telefon som skal bekrefte alt. Jeg er så glad! Endelig går ting min vei. Nå blir jeg i alle fall i Trondheim en liten stund til! Og jeg kan reise. Masse. Jepp!


En bart i et tre. Trebart? Bartetre? Gøy var det uansett.

Unyttig info: Jeg mista fokus.

Takk og farvell!

 

#tannlege #tannlegeskrekk #redd #angst #godetider #bart #bartitre #trebart #sånngårnodagan

Da kjæm snart!

Starta på dette innlegget torsdag, skrev masse på det i går. Så skrudde jeg av pcen uten å lagre. LURT! Har vært et par travle dager for meg. Men nå er ting endelig i boks! Er supergira! Nå kan jeg ta livet med ro en liten stund, så da kan jeg prioritere bloggen litt også. Glemte forresten den 16 at jeg skulle ta bilder av dagen min, så jeg prøvde å gjøre det gjennom hele dagen i går. Får se hvordan bildene blir når jeg kommer så langt.

 

Travle dager. Har vært på min første visning i dag. Jeg er gira! Også er jeg støttende venn. Det er viktig. Men nå har jeg tid til litt blogging! Skal forte meg å skrive litt, for Ylvis vises på tven om 20 min. Jeg elsker Ylvis. Ylvis er best. Og Calle. Jepp!

Da setter vi i gang med et skippertak! (helvete for et rart ord..)

12. Noe/noen du savner.
Jeg savner å ha familie rundt meg. Definitivt. Jeg har alltid bodd veldig nært familie. Har vel aldri bodd lenger enn en liten båttur unna familie. Så det at jeg nå bor i Trondheim å nærmeste familie er enten på Vestlandet eller i Finnmark, det er faktisk ganske hardt. Etter at bestemor døde i fjor, har det egentlig bare blitt verre. Begravelsen hennes var siste gang hele familien på mamma sin side var samla på en stund, å det er ukult. Jeg savner familien min. Pappa sin familie har alltid vært litt spredd rundt over hele landet, men er fortsatt et stykke til de og. Har ingen familie i trønderland. Jeg savner familien min. Blir faktisk litt trist av å skrive dette. Tror jeg må ringe mamma å få noen godord fra henne.

Utsikta fra stua til bestemor sitt hus. Vakkert!

13. De 5 øyeblikkene i livet du har følt deg mest lykkelig.

1. Dagen jeg fikk vite at jeg kom inn på musikk, dans, drama. Jeg satt i Spania å fikk mamma til å sjekke skolesvaret på nett. Jeg gråt faktisk. De jeg var med, skjønte ikke greia for at jeg var så glad for en videregående plass, men jeg ble glad. Er fortsatt glad for det faktisk.


2. Da ene læreren på folkehøgskolen sto utenfor bilen å venta på meg. Det svinge inn en bil til skolen rett før oss, å i den bilen satt en håndfull med lærere. Den ene læreren, Kjetil, så at det var en ny elev i bilen bak de. Så da de andre gikk inn, sto han utenfor bilen å venta på meg. Hadde jeg ikke hoppa ut av bilen når jeg gjorde, hadde han sikkert åpna døra for meg. Førsteintrykket av skolen kunne ikke blitt bedre!

3. I går! Har ikke så lyst å annonsere hvorfor heelt ennå, men ting er i boks! Er veeldig glad for at ting endelig går min vei. Var på tide altså!

4. Bryllupet til mamma og pappa. De var vel kanskje mest lykkelig, men i en alder av 12, var jeg veldig glad jeg og. De hadde forresten 11 års bryllupsdag i går!

5. Hver gang jeg bruker kofta mi. Er ikke så ofte nå lenger siden den er for liten, men jeg liker kofta mi.


Jeg finner ikke flere bilder jeg kan legge til her som passer. Så da får det være! Hva synes du om kofta mi? Veska som henger i beltet, har jeg faktisk sydd selv. Jepp. Jeg er flink. Ser nå at sjalet henger litt skeivt, men det er ikke så farlig. Ble sikkert retta opp før vi gikk videre. Bildet er forresten tatt utfor hytta.

Unyttig info: T-skjorta har hull under armene.

Takk og farvell!

 

#30dayschallenge #challenge #kofte #same #drama #teater #glad #vestlandet #reise #savn #familie #sånngårnodagan

Starten er ikke så ille som fortsettelsen

Jeg har starta på 2 innlegg. Men det sier litt stopp, så skal vente med å fullføre de til i morgen.
Situasjonen her i huset gjør at jeg mer eller mindre et konstant utmattet både fysisk og psykisk. Jeg er nesten konstant sinna når jeg er hjemme i mitt eget hus. Det funker dårlig. Tror jeg skal finne pappesker allerede i helga så jeg kan starte forsiktig på pakking så jeg er klar til jeg får en ny plass å bo. Flytter ut så fort muligheten kommer!

Sånn så jeg ut i går:

Mildt sagt sliten. Lå i fosterstilling i senga i hele hår fordi jeg var så sliten oog hadde så vondt.
Sånn så senga mi ut fram til ca halv 12:

Ohyes. Skulle være fornuftig i går, men senga frista mer. I dag har jeg derimot vært fornuftig! Kan fortelle mer om drt senere. Nå må jeg faktisk prøve å sove. Tidlig opp i morgen liksom...

Unyttig info: Dynetrekket mitt er for barn. Guttebarn.

Takk og farvell!#forandring #seng #sliten #hardtliv #sånngårnodagan #mobilblogg #mobilliv

Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits