Tiden går

Jeg hadde planlagt et innlegg her. Baka rundstykker å tok masse bilder mens jeg holdt på. Dette er vel over 1 måned siden nå. Nå husker jeg jo ikke hva jeg gjorde med oppskriften for å gjøre den til min egen. Så da får det bare være! Kan kjøre på med bilder fra bakinga bare for å vise hva jeg gjorde. Også kan jeg jo legge ved en link til oppskriften jeg tok utgangspunkt i. De ble i alle fall gode! Kanskje jeg lager de senere en gang når jeg mangler brød igjen. Ja. Vi får se.

>HER< er først oppskriften jeg tok utgangspunkt i. Jeg laga den ekstra grov. Fordi jeg liker det. Tok forskjellige frø oppi plus at jeg bytta ut deler av hvetemelet med Fibra. Fibra er altså hele kornet som er malt til veldig fint mel. Masse fiber. Du finner det på vanlige matbutikker! Også tilsatte jeg litt havregryn fordi... Vel. Fordi havregryn er godt.

Det gikk litt fort i svingene, men her ser du noen av ingrediensene jeg brukte. Tok av en eller annen grunn ikke bed Fibra-pakken på bildet.
Jeg hadde like mye vann, olje og gjær som det er i den orginale oppskriften. Ellers kjører jeg bare på med det jeg har. 

Bland alt sammen til en sammensatt deig. Men ikke la den være for fast! Ha heller litt for lite mel oppi enn for mye. Ellers blir det bare tørt.. La deigen stå under plast/klede/lokk/luft å heve så lenge som det står i oppskriften. Eller til du kommer på at du holder på å bake. Sånn fungerer det for meg i alle fall.

Del deigen opp i like store deler. Jeg fikk ca 16 stk, men om du vil ha de større eller mindre, er det jo helt valgfritt. Sett de i alle fall på et bakebrett når du har trilla de ut til små boller. Jeg valgte også å trykke de litt flatere. La de stå å heve litt til. Gjerne under plast eller et klede (kjøkkenhåndkle).

Pensle med egg oog strø over sesamfrø. Jeg skjønner aldri hvorfor jeg faktisk velger å strø de forbanna frøene over. Jeg ender ca alltid opp med å plukke de vekk når jeg skal spise de....

Stek de i ovnen til de er gyldne og sprøe! Jeg pleier å dunke litt på undersiden for å høre om de er ferdige om jeg for eksempel har glemt å ta tiden(skjer annenhver gang....) Klem gjerne litt på de om du fortsatt er usikker på om de er ferdige. Om de lager den gode, sprø lyden, er de ferdige.

Sånn! Husk forresten å skru på ovnen etter at du har rulla de ut til boller. Jeg pleier alltid å glemme det, så de må som oftest stå eeenda litt lenger å heve. Ja, jeg er surrehue. Men jeg får det til å funke!

 

Er ikke så mye som skjer for tiden. Dagene går for det meste til jobb. Er svæært lite sosial når jeg jobber så mye, å de gangene jeg er det, glemmer jeg å ta bilder. Ukult å skrive no uten bilder. Det er bare kjedelig. 
Nå begynner klokka å bli en del. Jeg må hoppe i dusjen sånn at jeg rekker å lage meg mat før jeg stikke rpå jobb! Hardt liv.

Har forresten fått smaksprøver på no nytt, så det skal komme et innlegg om det og snart. Jeg er i live! Jeg er bare litt lat oog lite fantasifull for tiden.

 

Unyttig info: Jeg har tørr hud under bena.

Takk og farvell!

 

 

#baking #mat #diy #oppskrift #rundstykker #smak #testselv 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits